AVCI-TOPLAYICILIK MI MEDENİYET Mİ

           Avcı toplayıcılıktan çok katlı binalara geçen, her mesafeyi her türlü mevsim şartlarında yürüyen homo sapiensten uçaklarla kıtalar arası mesafeleri saatler içerisinde giden ve hatta aya ayak basan canlılara dönüşmek aceba bize ne kattı. Modern çağımızda gittikçe artan anlamsız bir nüfus ve ilaç sanayii ayakta tutmak geliştirmek uğruna sağlığından olan insanlar mı yoksa tarım öncesi devirde sayısı sadece 5-10 milyon olan insanlar mı daha mutluydu.
             Kuşkusuz tarım devrimiyle insanlar en büyük hatasını gerçekleştirdi. Avcı toplayıcı olan insan yaban hayatta ayakta kalmak amacıyla üremesini devamlı kontrol altında tutarken tarım devriminde ise üremesinin kontrolünü kaybetti.
Modern insanlar son yıllara kadar avcı toplayıcı atalarının vahşi yabani olduğunu düşünürlerken yapılan son araştırmalar avcı toplayıcı olan insanın kendi içinde muhteşem bir iletişimi olduğunu, hırs olmadığından aralarında adaletin daha da sağlam olduğunu gösterdi.

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder