BİRA SEVENLERE ÖZEL

      Bira insanlık tarihinin en eski alkollü içkilerinden birisi. Ülkemizde yakın zamana kadar kahvehanelerde gazoz gibi ayran gibi soğuk içecek olarak satılan bira şuan ülkemizde üzerinden yüklü miktarda vergi alınan devlet için bir kazanç kapısı olmuştur. 
         Evde çay demlemeyi biliyorsanız çok rahat bira da yapabilirsiniz :). Şaka gibi gelebilir ancak şuan piyasada hazır satılan kitler mevcut olduğu gibi yapacağınız küçük bir araştırma ile bira içerisinde bulunan malzemeleri internetten satın alarak evinizde yaptığınız yoğurt gibi bira da yapmanız mümkündür. Ayrıca şunu da belirteyim bira, şarap gibi alkollü içecekler 350 litreye kadar serbest ancak ticari olarak satılması kanunen suç teşkil etmektedir.
Aşağıda fotoğrafı olan bira tamamen evde yapılmış ve tadı ticari biralardan da güzel durumdadır. Maliyeti ise eğer piyasada satılan başlangıç paketi ile ilk etapta 50 cl lik bira 3.5TL ye daha sonra yapacağınız biranın şişesi ise 2 TL yi geçmeyecektir. Afiyetle...

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder